Knotbeuk, gemeente Ermelo-Harderwijk

707 500 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Kijk, Natuurmonumenten heeft recentelijk de nieuwe knotbeuk ontdekt! Zou deze volgend jaar weer uitlopen?
Enkele exemplaren, zoals deze knotbeuk, staan aan de Poolseweg direct bij de parkeerplaats aldaar.
Door het gehele bos staan vele geknotte beuken wat de vraag oproept: hoe gestoord zijn ze geworden daar in Leuvenum?
Het is zo verschrikkelijk respectloos te vertellen dat je geen actief afschot van herten en varkens uitvoert in het Leuvenumse bos, maar wel meer dan vier faunabeheerders in actieve dienst te hebben die zes dagen per week met het geweer het veld intrekken.
En met dezelfde leugenachtigheid laat NM grote kapvlaktes ontstaan, waar een enkele boom mag blijven staan (JOEPIEEE!). Maar die door de kap wel vatbaar is geworden voor de wind, en dus met de eerstvolgende storm alsnog om gaat, omdat ie óók de ankers van de buurbomen moet missen.
Het roofvogelnest werd verlaten omdat het habitat van deze twee vogels drastisch was veranderd op Het veld van Sandberg, na de grote schoonmaakactie Wuthering Hights (2013).
Ik kan me niet voorstellen dat ecologen dit soort zaken krijgt aangereikt tijdens de studie aan de landbouwuniversiteit Wageningen, of andere vergelijkbare opleidingen. Blijkbaar wordt ons structureel maar wat op de spreekwoordelijke mouw gespeld. De meest mogelijke onzin wordt geuit om ons koest te houden en subsidies binnen te harken.
Momenteel wordt gewerkt aan plannen ‘Zonering van het Hulshorsterzand’ (wanneer de wandelaar waar mag komen) en komt de parkeerplaats ver buiten het bos te liggen, en moet men waarschijnlijk gaan betalen voor het parkeren). Ik ben benieuwd wat de gemiddelde natuurgenietende wandelaar daar van gaat vinden.
Ondertussen zijn de fietspaden in het Leuvenumse bos zo slecht geworden dat sommige gedeelten ronduit levensgevaarlijk zijn. Waarom wordt dat probleem niet aangepakt? En waarom rijden medewerkers van Natuurmonumenten (nog steeds) over de fietspaden met de bedrijfswagens?
Natuurbeheer is: handen in de zakken en kijken naar en genieten van hoe de natuur zichzelf ontwikkelt en in stand houdt.

LAAT DE NATUUR ALSTUBLIEFT MET RUST!!!

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.